Achilleas Kallakis att tjäna fyra år i fängelse

Achilleas Kallakis gjorde ett kort framträdande i pokervärlden, är mestadels verksam mellan 2005 och 2009. Under dessa fyra år han fick smeknamnet ”The Don” och vann sammanlagt ungefär €300,000, med sin huvudturneringen priset är €100.000. Tyvärr för honom är detta inte vad som gjorde honom känd över hela världen, som den tidigare pokerspelaren var också en seriell bedragare. Hans brott så småningom ifatt honom och han dömdes till sju års fängelse, bara för att fyra år lagts till meningen efter åklagare överklagat och bad om en hårdare dom. I artikeln på http://www.dailymail.co.uk/news/article-2263920/Serial-fraudster-Achilleas-Kallakis-posed-property-tycoon-mastermind-Britains-biggest-mortgage-worth-750MILLION-jailed-seven-years.html presenterar fallet i detaljer och förklarar hur det var möjligt för Achilleas Kallakis att begå det största inteckning bedrägeriet i brittisk historia. Det var omfattningen av hans brott som föranlett åklagarna att be domaren om ytterligare års fängelse, och i slutändan de var framgångsrika.

Achilleas Kallakis och Alexander Williams konspirerat för att lura bank of Scotland och AIB orsakar de två bankerna att förlora £740 miljoner. Två av dem förfalskade dokument och skapade en falsk identitet, för att övertyga bankerna att de klarar av att återbetala krediten. I själva verket är detta försvar beredd med Achilleas Kallakis’ advokater som hävdade att hans klient inte faktiskt försöker lura bankerna och tänkt att så småningom återbetala skulden. Detta bedrägeri var inte en en tid gig och åtgärderna som genomfördes under loppet av flera år, med pengarna att avledas till lyxbilar, utsökta egenskaper, båtar, helikoptrar och privata flygplan.

Med alla dessa miljoner under bältet hade Achilleas Kallakis mer än tillräckligt med pengar att snurra vid pokerborden. Utan att vara en formidabel spelare sin betydande bankrulle tillåter honom att njuta av bäst i livepoker i nästan 5 år, men han kommer inte att spela Texas hold ’em för minst ett decennium. Solicitor General Oliver Heald spetsen offensiven och övertygad om domstolen att de två gärningsmännen förtjänar ett hårt straff. De två bankerna rekupererade endast en liten andel av pengar som egenskaper, bilar, helikoptrar och flygplan var konfiskerade och sätta upp för auktion. Achilleas och Williams åtgärder bör fungera som en tyst påminnelse för banker och ett incitament att dubbla kontrollera dokument och portfölj som presenteras av potentiella kunder som frågar för enorma summor pengar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *