Alex Masek ansluter Elite Poker Club

I World Series of Poker är spelets största årliga scen och dessa lyckliga eller skicklig nog att vinna ett armband är bland pokerlegender. För närvarande är Phil Hellmuth ovanpå alla tid leaderboard med tretton armband till sitt namn över spel som Texas Holdem och Stud och det finns ingen mycket nära utmanare till hans regeringstid. Medan WSOPS armband är det största priset i poker, finns det andra också, inklusive de ringar som intjänas av alla World Series of Poker krets Event vinnare. Men loppet för alla tid ledare på listan ringar är i heta stridigheter och spelaren Alex Masek gick bara en elit listan över dem som har vunnit sammanlagt fem WSOPC ringar. Maseks femte ringen kom i den första turneringen som var en del av det senaste WSOPC evenemanget i Rincon. Baserat i södra Kalifornien, turneringen var en hemstad händelse och innehöll många kända spelare i området, inklusive Randy Paguio, som vann event i året före.

Paguio och Masek var de sista två positionerna, men denna gång var det Masek som kom ut på topp och tog hem något mindre än $16.000 för hans insatser. Spelet spelas var No Limit Texas Holdem, samma variant där Masek hade vunnit sin andra fyra WSOPC ringar. Uppenbarligen, Masek kommer att titta för att utöka sin ring-vinnande streak och stå ensam i toppen med sex. Utöver Masek finns det bara två andra spelare som har tjänat fem WSOPC titlar, Mark Smith och Kyle Cartwright. Förstnämnda av två, Mark Smith, har varit stammis på turnering krets för ett antal år och anses en perenn hot att ta hem titlar. Smith vann sin första ring i ett Main Event där han slog Barry Greenstein och Chris Moneymaker ta en högsta vinst på över $300.000. Kyle Cartwright har samma rykte och konsekvent har dominerat de stora fälten WSOPC evenemang.

Tennessee infödingen ses ofta på live pokerbord i Tunica, Mississippi och St. Louis, Missouri. Av de tre spelarna med fem ringar, bara Cartwright har vunnit två Main Event-turneringar, kom som med en prissumma på väl mer än $100.000. Till skillnad från loppet för WSOP-armband, kampen för WSOPC ringar är hett omtvistade, även om det finns tre spelare med fem segrar till deras namn, finns det också några med fyra, inklusive long-time poker legend, män ”Master” Nguyen. För år 2013, åtgärden på World Series of Poker Circuit kommer säkert att bli varm och en ny ledare kunde krönas om de kan ta ner en händelse eller två. För nu, Masek, Cartwright och Smith är favoriter att flytta upp ett pinnhål på all-time leaderboard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *