Marcin Wydrowski vinner den senaste 2012-WPT i Prag

En av de efterlängtade poker händelser som gick ner under helgen var World Poker Tour (WPT) Main Event 2012, som ägde rum i Prag. Många förväntade sig att se ett annat stort namn clinch totala priset, fast det var inte för att vara. Slutliga priset gick till Polens Marcin Wydrowski, som inte bara vann live evenemanget för första gången, men gjorde också så med anmärkningsvärd ansträngning.

För erövringen, Wydrowski också hål nära $400.000 och en WPT trophy tillsammans med nummer ett kortplatsen. Även om den polska spelaren har varit på poker händelser schemat för en tid, gjorde honom hans endast andra vinst i WPT-serien bara en ynka $ 3 538, i en annan liveturnering. Den här gången gjorde han historia genom att vara den enda pokerspelaren från Polen att uppnå sådan en vinst. Gå in på finalbordet lördag, tempot var tight och Wydrowski trycktes lite med marker, med tanke på att leader board toppositionen spelaren Bodo Sbrzesny höll fast på 4.605 miljoner marker före tabellen sexmannabord. Tävlingen var inte på sitt bästa för den polska spelaren, eftersom det fanns andra motståndare som höll en bättre kant.

Några av de namn som svävar ovanför ingår Tony Chang på andra plats med 3,61 miljoner marker. Alexandr Lakhov och Michael Gagliano höll nästan samma antal marker. Entiteten kort stack gick till Alin Grasu med bara 855,000 marker. Som det skulle ha förväntats, blev Grasu den första spelaren att snubbla ut i andra hand, efter att ha drivit in med 630,000 mot Chang med en svagare hand vid floden. Tabellen fortsatte under den kommande timmen och fick en annan spelare ur påstående. Tre av chip ledare tog till en hård satsa och höja tävling mot den före floppen. Denna gång Gagliano inte skonades även om han såg för att hålla en bekväm pocket ess mot Sbrzesny pocket Queen kombination, kasta Gagliano ut innan han kunde dubbla upp.

De nästa två timmarna såg Chang elimineras i fjärde positionen av Lakhov efter en serie av räknaren flyttar mellan två. Vid denna tid, Wydrowski som hade koncentrerat sig på att trycka upp hans marker tally beslutat att göra en massiv flytta fördubbling på Sbrzesny med en all-in före floppen flytta med pocket kungar och slungades hans tally över 10 miljoner märket. Han skulle gå på att eliminera Sbrzesny och Linda sina marker på 12.805 miljoner, innan huvuden upp fas med Lakhov. Efter att ha hanterat en stark markerledning, skulle det bara ta polska spelaren några händer, vilket han gjorde med nio av dem att avsluta Lakhov.

Han skulle försöka ta tillbaka lite chips med flera drag, som inkluderade en höjning före floppen. Detta var ingen matte till flera av Wydrowski’s counter drag inklusive en tre-bet för 500 000, vilket gör det till en färdig uppgörelse i sista handen. Alexandr Lakhov tvåa med en prissumma på $278, 866, och Bodo Sbrzesny gjort det på tredje plats med $179,246.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *